VALG AF INTERNET-FORBINDELSE

Når man står og skal vælge hvordan man skal forbinde sig til internettet er der i dag mange muligheder, vi har her valgt at fortælle om de mest almindelige.

Den mest udbredte måde hvorved man kan koble sig på internettet er ved at benytte sin almindelige telefonlinie. Man sætter ganske simpelt sit model direkte i telefonstikket sammen med sin telefon.

Ved at bruge sin telefonlinie til internet har man mulighed for at opnå en hastighed på maksimalt 56 Kbit.

Der er dog flere, som syntes deres internet skal være lidt hurtigere, og får derfor en ISDN forbindelse, som åbner op for en lang række muligheder som f. eks. muligheden for at tale i telefon samtidig med at man bruger internettet. En anden mulighed er også at koble sin computer på internettet med dobbelt hastighed idet man så bruger begge sine telefonlinier i sin ISDN forbindelse, man skal dog lige være opmærksom på at dette koster dobbelt telefontakst.

Ved at bruge ISDN til internet kan man opnå en hastighed på 64 Kbit, hvis man kobler sin computer til den ene linie. Bruger man derimod begge sine linier i ISDN forbindelsen kan man opnå en hastighed på 128 Kbit.

ISDN forbindelsen kan ( skal det lige siges ) sættes sådan op at hvis man bruger begge linier til sin computer til internet og der er nogle der forsøger at ringe til en, vil computeren automatisk koble den ene linie fra således at man kan modtage telefonopringningen, samtidig med at man bliver på internetet.

En tredje mulighed, hvis man ønsker at ens internet skal være rigtig hurtigt kan man vælge en ADSL forbindelse. Denne type forbindelse er lidt anderledes fordi man her betaler et fast beløb pr. måned lige gyldigt hvor meget man bruger forbindelsen. Denne type forbindelse er dog kun til computer og skal derfor være et supplement til sin almindelige telefonlinie.

En ADSL forbindelse kan fås i hastigheder der starter ved 128 Kbit og går til 2 Mbit ( Kbit = 1000 bit, Mbit = 1000000 bit ).

Den sidste mulighed vi har valgt at fortælle om er internet ved brug af sin antenneforening, det er dog ikke alle antenneforeninger der tilbyder denne ydelse og måden og udbudet er meget varierende. Nogle antenneforeninger tilbyder endda både telefon og computer via deres net ofte til meget fordelagtige priser. Hastigheden på internet via antenne er på højde med ADSL, men i de fleste tilfælde billigere.