TELEINSTALLATION

Udvidelses af sin eksisterende almindelige telefoninstallation.

Når vi tænker på den almindelige telefoninstallation, tænker vi på den analoge telefon ikke noget med ISDN.

Ønsker man f.eks. at sætte et ekstra stik op, er det forholdsvis simpelt. De fleste byggemarkeder sælger et færdigt sæt bestående af et nyt stik noget telefonledning samt det lille stykke værktøj som bruges når ledningerne monteres i stikket.

Fremgangsmåden er ganske enkel :

  1.  Første placeres stikket der hvor man ønsker det.
  2.  Dernæst trækkes ledningen hen til det nærmeste andet stik i huset.
  3.  Ledningen tilsluttes først i det nye stik, derefter i det eksisterende stik. 
  4. Vær opmærksom på at man ikke skal fjerne isoleringen på de enkelte ledere i telefonledningen idet stikket er udstyret med skæreklemmer, således at når ledningen presses ned i stikket skære disse klemmer sig gennem isoleringen.
  5. Husk at kigge på farverne, hvor er de placeret i stikket og hvilke farver er brugt da de fleste ledninger er med fire ledere og der kun skal bruges to.

En vigtig ting man lige skal huske er at man ikke må tilslutte inde i stikket hvis dette stik er teledanmarks monopolskillepunkt, hvis det er tilfældet er stikket mærket med et stort T. Dette stik er det første stik i huset. Monopolskillepunket kan også være den dåse der sidder på vægen udenfor.

En anden vigtig ting er at hvis der er fejl på dine telefon installationer og man tilkalder teledanmark, så er det første de vil gøre er at tjekke om der er linie på monopolskillepunket er der det er det ikke længere deres problem, men derimod ens eget problem og dermed en selv der skal betale for at få fejlen udbedret. Det vil så også sige at man ikke er forpligtet til at lade teledanmark udbedre fejlen, men man må gerne gøre det selv eller bruge sin lokale installatør.