HÅRDE HVIDEVARER

Hårde hvidevarer, omfatter: Køleskabe, fryser, komfur, vaskemaskine, tørretumbler, emhætte og opvaskemaskine.

Når du står overfor at skulle investere i en eller anden form for hårde hvidevarer er det vigtigt at kigge på deres energiforbrug, idet det ofte kan betale sig at købe en lidt dyrere maskine, som har et lavere energiforbrug, frem for en billig maskine, der bruger en masse strøm og vand.

Hårde hvidevare er mærket efter deres energiforbrug med et bogstav hvor A er det bedste, altså det laveste energiforbrug.

Når det handler om maskiner der både bruger el og vand er der opgivet to bogstaver, et for el og et for vand.

Drejer det sig om opvaskemaskiner, vaskemaskiner og tørretumblere er der desuden ofte opgivet en tid på hvor lang tid det tager for eksempel med en kogevask på en vaskemaskine.

En vigtig ting man også for oplyst om specielt opvaskemaskiner er deres støjniveau, dette er jo ikke en helt ligegyldig ting idet de ofte står i rum hvor man opholder sig. En opvaskemaskines støjniveau er oplyst i dB ( en forkortelse for decibel ). Decibel er en logoritmisk måleenhed det vil sige for støjniveaus vedkomne at 3 dB er en fordobling eller en halvering. Med andre ord hvis en maskine larmer med 45 dB vil en anden maskine der larmer med 48 dB larme dobbelt så meget. Dette er måske vigtigt at holde sig for øje hvis man tror die larmer ca. lige meget for det gør de absolut ikke.

Mange nyere maskiner specielt vaske og opvaskemaskiner har mulighed for forprogrammering, hvilket gør at en tøjvask kan være færdig lige før man kommer hjem fra arbejde og dermed ikke behøver at ligge i maskinen det meste af dagen.

Det hele drejer sig som med så meget andet om at definere sine behov og ønsker inden man køber nye hårde hvidevare. Det er jo trods alt ikke en helt lille investering.

Mangler du nogen form for hårde hvidevare eller mangler du blot vejledning så send en mail til EL-DOKTORENog få eventuelt et godt tilbud fra os.